Een stofzuiger kiezen in 3 stappen

Je bent een particulier of zelfstandige en bent op zoek naar een stofzuiger, maar waarop moet je je baseren om de juiste keuze te maken? De mogelijkheden zijn quasi eindeloos, dus is het wel de moeite om even te kijken welke stofzuiger het beste past bij de taak die je voor ogen hebt.

1. Ik wil de stofzuiger gebruiken voor…?

  • normale toepassingen zoals het schoonmaken van het huis, de auto, je winkel, kantoorruimte, atelier, enz. dan zal een gewone stofzuiger voor droog en nat volstaan.
  • het desinfecteren of ontvetten, dan is een stoomreiniger de ideale keuze. Door de hoge temperaturen worden bacteriën gedood en vetvlekken gemakkelijker verwijderd. Hier kan je kiezen tussen de Steamwave (kleine variant) of de Steamplus (grote variant).
  • het reinigen van ovens. Hiervoor zijn er speciale hittebestendige stofzuigers. De onderdelen van deze stofzuigers  (filter, slang, zuigvoet, enz.) zijn vervaardigd uit hittebestendige materialen. Niettemin moeten de ovens wel uitgeschakeld zijn tijdens het schoonmaken.

 

2. Wat met zuigkracht en luchtdebiet?

Binnen de hierboven opgesomde categorieën kan je meestal ook nog kiezen welke zuigkracht en/of welk luchtdebiet je wil. Hoe groter de zuigkracht, hoe gemakkelijker je zwaardere objecten kan opzuigen of vastzittende deeltjes meekrijgt (zoals bijvoorbeeld bij het reinigen van autozetels). 

stenen opzuigen 

Het luchtdebiet daarentegen bepaalt meer de snelheid waarmee je een bepaald hoeveelheid stof of andere (lichte) deeltjes kan opzuigen.

DG in fonderia 020

 

3. Welke opvangtank?

Afhankelijk van de hoeveelheid die je moet opzuigen of de frequentie van het gebruik, kan je ook kiezen voor een groter of kleiner model. Hoe groter de opvangtank, hoe langer je kan werken zonder te hoeven legen en hoe meer tijd je dus uitspaart. Sommige modellen hebben ook een kantelbare tank zodat het gemakkelijker en comfortabeler is om te legen: de Verso, Verso Maximus, Verso Oven en de Eject.

Meer weten?  Contacteer ons nu!

Reacties

©2019 Van Damme
powered by float:left