De 101 mogelijkheden van de industriële stofzuigers van Delfin

De industriële stofzuigers van Delfin bieden een waaier aan mogelijkheden. Voor elke specifieke opdracht of werkomgeving is er een stofzuiger die perfect aan de eisen voldoet. Maar vooraleer je een stofzuiger kunt kiezen, moet je eerst kijken hoe deze aangedreven kan worden. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden, elk met hun eigen voor- en nadelen. 

 Gamma (lr)

 

De 4 mogelijke aandrijvingen van industriële stofzuigers:

 1. Stofzuigers op 220 V (mono fase)

Deze stofzuigers kunnen op elk stopcontact aangesloten worden en zijn dus handig voor  op verplaatsing. De keuze aan stofzuigers op 220 V is wel beperkter dan die op drijfkracht in die zin dat ze maar tot een bepaald vermogen gaan (maximaal 3,45 kW met koolborstelmotoren en tot 2.5 kW met turbine). 

koolborstelmotor

 koolborstelmotor

2. Stofzuigers op 3 x 400 V (drijfkracht)

De stofzuigers op drijfkracht zijn een stuk krachtiger dan die op mono fase en kunnen zelfs de zwaarste industriële opdrachten aan. De vermogens van deze toestellen variëren van 2,2 kW tot 25 kW of meer.

Bovendien zijn deze stofzuigers ideaal voor zeer intensief gebruik (24/24) en hebben ze een uiterst lange levensduur omdat ze zijn uitgerust met een turbine in plaats van koolborstel (bypass) motoren. Afhankelijk van hun verhouding zuigkracht-luchtdebiet kunnen ze zware objecten (vb. stenen) en/of grote volumes (vb. zand) aan. 

 turbine

turbine

3. Stofzuigers op perslucht (pneumatisch)

De perslucht aangedreven stofzuigers zijn dan weer beperkter omdat hun vermogen afhankelijk is van het vermogen van het persluchtsysteem waarop ze aangesloten worden. Wel moet er rekening mee gehouden worden dat deze stofzuigers continu over minimum 6 bar moeten beschikken.

De pneumatische stofzuigers werken op het Venturi principe. Kort uitgelegd, betekent dit dat er onderdruk en dus zuigkracht gecreëerd wordt door een vernauwing in de luchtdoorstroming. 

 

4. Stofzuigers op batterijen

Is er geen elektriciteit of perslucht aanwezig, dan kan je kiezen voor een stofzuiger op batterijen. Deze toestellen bieden meer bewegingsvrijheid omdat ze niet vast hangen aan een snoer. Het nadeel van deze stofzuigers is dat ze een stuk beperkter zijn qua vermogen en autonomie. Ze zijn ook enkel beschikbaar met koolborstel motoren.

 

Explosievrije stofzuigers 

Moet de stofzuiger werken in een omgeving waar explosiegevaar dreigt door gassen, dampen of fijn stof (zoals in graansilo’s, schrijnwerkerijen, papierfabrieken, petrochemische bedrijven, enz.) dan moet de stofzuiger een ATEX certificaat hebben.

Explosiegevaarlijke ruimtes worden onderverdeeld in zones. Delfin heeft verschillende stofzuigers op mono fase, drijfkracht of perslucht die geschikt zijn voor zones 1,2,21 en 22. Concreet betekent dit dat alle onderdelen rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden zijn met de grond, zodat statische elektriciteit meteen afgeleid wordt en er op die manier geen vonken kunnen ontstaan.

De filter, de motor(en), de elektrische componenten, de wielen… alles is in speciale antistatische uitvoering gemaakt en gekeurd. 

mistral 352 ds airexatex teken

Oliezuigers

Een aparte categorie vormen de oliezuigers.  Deze zijn speciaal ontworpen om olie of koelvloeistof met metaalspanen op te zuigen en vormen de ideale oplossing voor het schoonmaken van industriële machines zoals die in de automobielsector. 

Vloeistof en vaste deeltjes worden van elkaar gescheiden door middel van een filter, waarna de olie gerecupereerd en de metaalspanen gerecycleerd kunnen worden. Dit biedt een enorm financieel voordeel. Ook het legen van (olie)tanks voor onderhoud kan zeer efficiënt gebeuren en betekent een enorme tijdswinst tegenover de traditionele manier van werken. 

Oliezuiger stofzuiger voor olie / aspirateur d'huile

Stofzuigers in vaste opstelling

Een stofzuiger in vaste opstelling biedt de mogelijkheid om met één of meerdere gebruikers tegelijk te werken op verschillende plaatsen in het gebouw, dit door middel van vaste leidingen met één of meerdere aftakpunten. Er kan gewerkt worden met een voorafscheider en het vuil kan rechtstreeks in Big Bags of containers opgevangen worden.

 industriële stofzuiger vaste opstelling voorafscheider / aspirateur industriel installation fixe pré-séparateur

 

Benieuwd hoe we ook uw bedrijf kunnen optimaliseren? 

Contacteer ons nu!

Reacties

©2019 Van Damme
powered by float:left