Etiketten verwijderen van kratten?

Veel bedrijven hebben het probleem dat etiketten moeilijk te verwijderen zijn van kratten of bakken. Bij een normale wasbeurt wordt niet veel druk gebruikt, maar een groot debiet om genoeg spoelkracht te hebben. Met een druk van 20 bar blijven de etiketten natuurlijk hardnekkig plakken. Eén van deze bakkenwasbedrijven contacteerde ons daarom.

Ze vroegen of wij geen oplossing wisten om de etiketten te verwijderen zonder dat de kratten zelf beschadigd zouden worden. We gingen de uitdaging aan en ons team ontwierp een roterende arm met 2 sproeiers die aangesloten werd op een Kränzle hogedrukreiniger. Door de hoge druk (140 bar) draaien deze sproeiers rond en spuiten zo de etiketten van de kratten zoals te zien is op onderstaande video. De sproeiers geven maar een debiet van 20 l/min maar door de hoge druk zijn ze toch zeer effectief.

Onze klant is super tevreden. Niet alleen omdat dit een snelle en eenvoudige oplossing is, maar ook omdat op deze manier heel weinig water verbruikt wordt. Bovendien gaat dit systeem enorm lang mee, er zijn immers geen delicate onderdelen of ingewikkelde constructies nodig.

En zo zoeken we altijd de meest efficiënte en duurzaamste manier!

Ook geïnteresseerd in wat we voor u kunnen betekenen?

Informeer nu vrijblijvend

 

Reacties

©2019 Van Damme
powered by float:left