Welke batterijen kiezen?

4pzs118

Bij de aankoop van een reinigingsmachine (schrobmachine, veegmachine, stofzuiger,autonome wasborstel, …) op batterijen volgt vaak de vraag welke batterijen kiezen we best : een gelbatterij of een zuurbatterij ?

Wij raden meestal aan om zuurbatterijen te gebruiken en dit om verschillende redenen:

  1. Zuurbatterijen hebben een grotere autonomie tegenover gelbatterijen. Als een zuurbatterij bv. een autonomie van 3 u heeft, dan zal de autonomie van het equivalent in gelbatterij slechts 2,5 u zijn.
  2. De totale levensduur is een stuk langer dan bij gelbatterijen. Een zuurbatterij kan tot 1.200 keer opgeladen worden, terwijl een gelbatterij al na ongeveer 700 herlaadbeurten “opgebruikt” is.
  3. Een zuurbatterij is een stuk goedkoper.

Gelbatterijen hebben als voordeel dat ze geen onderhoud nodig hebben, terwijl zuurbatterijen elke maand gecontroleerd en indien nodig bijgevuldmoeten worden met gedemineraliseerd water.

Belangrijk! Vul altijd pas bij NADAT de batterij volledig opgeladen is. Want tijdens het laden warmt de batterij op en als je voordien bijgevuld hebt, kan de deze overlopen. Hierdoor kan het vrijgekomen zuur uw toestel ernstig beschadigen.

Reacties

©2019 Van Damme
powered by float:left