ATEX stofzuigers

ATEX industriële stofzuigers zorgen voor een schone werkomgeving

Zoekt u een professionele en veilige industriële stofzuiger? ATEX stofzuigers zijn de beste machines die u kunt kopen. De ATEX richtlijnen bevatten essentiële veiligheidseisen waaraan machines moeten voldoen als ze bestemd zijn voor het gebruik op plaatsen waar een explosieve atmosfeer kan voorkomen. Veiligheid begint met het werken met goedgekeurde machines. Van Damme heeft deze machines in huis tegen scherpe prijzen. Daarnaast is veilig gedrag net zo belangrijk. Helder advies, duidelijke werkinstructies en regelmatig onderhoud verhogen de veiligheid. Als expert in reinigingsapparatuur zijn wij graag uw partner.

ATEX stofzuigers zijn geschikt voor het echte zware werk in een industriële omgeving zoals bakkerijen, metaalindustrie, de chemische en farmaceutische industrie, de scheepsbouw en in de verwerking van natuursteen en keramiek. Deze explosievrije stofzuiger is ideaal voor frequent gebruik en voorzien van een systeem waardoor het gecomprimeerde luchtverbruik tot een minimum wordt gereduceerd. De stofzuigers hebben een sterk filterhuis en het deksel is vervaardigd uit roestvast staal. Dit betekent een duurzaam gebruik.

Een ATEX stofzuiger kopen is topkwaliteit in huis halen

Een ATEX stofzuiger kopen betekent dat u topkwaliteit in huis haalt. Van Damme staat bekend om haar hoge kwaliteitsproducten, zodat het niet verwonderlijk is dat deze stofzuigers in het assortiment zijn opgenomen. Ze bieden ontelbare mogelijkheden en zijn veilig. Stofzuigers bijvoorbeeld op perslucht kunnen dankzij de persluchtaandrijving en antistatische uitvoering vlot statische ladingen en eventuele vonken direct afvoeren via de natuurlijke weg. Door een kwalitatief hoogwaardig filtersysteem kunnen stoffen tot moeiteloos gefilterd worden.

Brandgevaarlijke situaties kunnen ontstaan door gevaarlijke gassen, damp, nevel of stof. Als hiervan genoeg aanwezig is kan dit, vermengd met de omgevingslucht (zuurstof) en een ontstekingsbron tot een explosie leiden met alle gevolgen van dien. Het kan leiden tot lichamelijk letsel en/of grote materiële schade. Het werken met veilige machines is een absolute voorwaarde om ongelukken te voorkomen.

Professionele ATEX stofzuigers zijn onderhoudsvrij

De professionele ATEX stofzuigers zijn voorzien van een onderhoudsvrije turbine en een uniek mechanisme. Dit maakt deze stofzuiger geschikt voor langdurig gebruik. De grote vuilcontainers zorgen ervoor dat stof en andere materialen eenvoudig afgevoerd kunnen worden. De zware motoren staan garant voor continu gebruik.

Deze explosievrije stofzuigers zijn ideaal voor grote hoeveelheden stof en zijn ontwikkeld om op een veilige manier in de nabijheid van productiemachines en mensen te werken. Daardoor zijn ze geschikt voor vele bedrijfstakken. Door de compacte afmetingen kunt u de machines eenvoudig meenemen voor klussen op locatie. Het kopen van een ATEX stofzuiger betekent kopen met verstand.

Met onze eigen technici en monteurs ontzorgen wij uw medewerkers van technisch onderhoud door service en reparatie op locatie te bieden. Dit resulteert in één aanspreekpunt voor uw reinigingsapparatuur én een professioneel advies, want ieder reinigingsprobleem vraagt om haar eigen oplossing. Van Damme biedt u een totaaloplossing aan voor ieder reinigingsprobleem, want met meer dan 30 jaar ervaring in huis zijn wij van alle markten thuis. Naast ATEX stofzuigers hebben wij ook andere producten in ons assortiment die voldoen aan bovengenoemde ATEX richtlijnen. Kijkt u maar eens rustig rond op onze website. Hebt u vragen, dan staan wij u graag te woord.

Tot slot treft u hieronder een overzicht aan van steden en regio´s waar wij actief zijn:

 • Zeeland
 • Zeeuws-Vlaanderen
 • West-Vlaanderen
 • Oost-Vlaanderen
 • Antwerpen
 • Vlaams-Brabant
 • Limburg
 • Brussel
 • Gent
 • Brugge
 • Doornik


Hulp nodig?

Contacteer ons volledig vrijblijvend met al uw vragen. Wij helpen u graag verder!

Neem vrijblijvend contact op

Of bel ons op +32 (0)56 60 30 61

©2019 Van Damme
powered by float:left