Naast de verkoop van hogedrukinstallaties zorgen wij ook voor de volledige installatie ter plaatse met de nodige toebehoren zoals slanghaspels, afstandsbediening, doseerapparaten, waterfilters, enz.

Ook geïnteresseerd voor een gelijkaardig project?

Contacteer ons vrijblijvend !

 

 • Heeft u regelmatig vaten en containers die gespoeld moeten worden?
 • Moet u vaak de binnenkant van laadbakken van vrachtwagens reinigen?
 • Heeft u mixers die tussen twee sessies door gespoeld en gereinigd moeten worden?

Taken als deze zijn heel arbeidsintensief en tijdrovend. Wat als dit allemaal geautomatiseerd kon worden? Wat als u dubbel zoveel containers of vrachtwagens kon reinigen in dezelfde tijd met slechts de helft of minder van de arbeiders? Ineens kunt u veel meer produceren of uw vrachtwagens kunnen dubbel zo snel weer de baan op! Zoiets voelt u direct in uw omzet!

Hoe we dit voor elkaar krijgen? Simpel, we installeren één of meerdere tankreinigingskoppen. Deze zijn via een vast buizennet verbonden met een hogedrukinstallatie. Door het ronddraaien van de koppen wordt de hogedrukstraal steeds op een andere plek gericht waardoor aan het einde van de cyclus alles proper is.

U kunt zoveel tankreinigingskoppen voorzien als nodig en met de afstandsbediening zijn deze heel eenvoudig en snel te bedienen. Alles is perfect aanpasbaar aan uw specifieke toepassing.

Interesse?

Contacteer ons vrijblijvend !

Tankreinigingskop na reiniging Knauf (lr)

 

Nog een voorbeeld :

Reiniging van trailers

Een transportfirma uit Nederland moet vaak los gestorte ladingen vervoeren. Tussen twee ladingen door moet de binnenkant van de trailer gereinigd worden om contaminatie te voorkomen. Als ze dit allemaal manueel doen, kost dit enorm veel tijd. Tijd die de vrachtwagen niet kan rijden en dus ook geen geld kan opbrengen.

De oplossing:

We hebben een hogedrukinstallatie geplaatst in de technische ruimte vlak naast de spoelhal. Deze hebben we netjes met vaste buisleiding verbonden met tankreinigingskoppen die aan het plafond naar beneden komen. Met de afstandbediening kan de operator de koppen laten zakken als de trailer op zijn plaats staat en ze weer omhoog doen als de cyclus voltooid is.

Boven de tankreinigingskoppen, aan dezelfde kabel, zijn vierkante roestvrij stalen platen bevestigd zodat de trailer mooi afgedekt wordt en de waterstralen van de reinigingskoppen in de trailer blijven.

In dit geval werden er 2 verschillende circuits voorzien: het eerste circuit drijft de 4 spoelkoppen aan die bovenop de open trailer geplaatst worden. Het tweede circuit drijft een aparte spoelkop aan die de bij laaglossers de transportband reinigt. Terwijl deze spoelkop zijn werk doet, draait de transportband langzaam rond zodat die uiteindelijk volledig schoon is.

P1020154 P1020112 P1020113 P1020167

Voordelen:

 • Alle toestellen, sturingen, doseerpompen, enz. bevinden zich in één centrale technische ruimte
 • Van daaruit vertrekken leidingen naar de spoelkoppen. Diezelfde leidingen kunnen ook gebruikt worden voor extra lansen of een wasstraat.
 • Geen slangen die over de grond slepen en zo vroegtijdig verslijten of gevaarlijke situaties veroorzaken
 • Alles meteen bij de hand en in 1 knip te bedienen d.m.v. afstandsbedieningen

 

Interesse voor een gelijkaardig project? Of toch iets helemaal anders?

Contacteer ons vrijblijvend !

Veel bedrijven hebben het probleem dat etiketten moeilijk te verwijderen zijn van kratten of bakken. Bij een normale wasbeurt wordt niet veel druk gebruikt, maar een groot debiet om genoeg spoelkracht te hebben. Met een druk van 20 bar blijven de etiketten natuurlijk hardnekkig plakken. Eén van deze bakkenwasbedrijven contacteerde ons daarom.

Ze vroegen of wij geen oplossing wisten hiervoor, zonder dat de kratten zelf te beschadigen. We gingen de uitdaging aan en ons team ontwierp een roterende arm met 2 sproeiers die aangesloten werd op een Kränzle hogedrukreiniger. Door de hoge druk (140 bar) draaien deze sproeiers rond en spuiten zo de etiketten van de kratten zoals te zien is op onderstaande video. De sproeiers geven maar een debiet van 20 l/min maar door de hoge druk zijn ze toch zeer effectief.

Onze klant is super tevreden. Niet alleen omdat dit een snelle en eenvoudige oplossing is, maar ook omdat op deze manier heel weinig water verbruikt wordt. Bovendien gaat dit systeem enorm lang mee, er zijn immers geen delicate onderdelen of ingewikkelde constructies nodig.

En zo zoeken we altijd de meest efficiënte en duurzaamste manier!

Ook geïnteresseerd in wat we voor u kunnen betekenen?

Informeer nu vrijblijvend

 

Een grote, Franse fabrikant van trailers had het volgende probleem:

Eén van de stappen in het productieproces van trailers is het ontvetten (of defosfateren) van de trailers door middel van een sterk zuur. Dit zuur moet onder hoge druk (100 bar) aangebracht worden en ook nog eens bij enorm hoge temperatuur (ca. 95°C) voor het beste resultaat.

Wat is nu de moeilijkheid ?
Om het zuur met hoge druk te kunnen aanbrengen, moet het via de pomp meegezogen worden. Maar dan wordt de pomp natuurlijk aangetast door het zuur, met een dramatische daling van de levensduur tot gevolg.

Een injector gebruiken die pas na de pomp het product meezuigt, is ook een mogelijkheid, maar normaal kan dat enkel onder lage druk (bv. 20 bar). En met lage druk is het resultaat veel minder goed…

Een serieus probleem dus.

Wij boden hen een op maat gemaakte hogedrukinstallatie aan, voorzien van een speciaal model injector. Een niet zo courant model, volledig in roestvrij staal, speciaal ontworpen om product toch onder hoge druk mee te zuigen. Tegelijk worden de pompen zo gespaard van het bijtende zuur.

Omdat ze ook heel intensief willen werken met hun hogedrukinstallatie, hebben we pompen voorzien met een grotere capaciteit dan strikt noodzakelijk. Zo kunnen ze toch de hele dag ononderbroken doorwerken zonder zorgen en zonder vroegtijdige slijtage. Opnieuw met het oog op een lange levensduur !

Een ander probleem was het bereiken van de hoge temperatuur van 95°C. Dat hebben we opgelost.  door per pomp twee verwarmingsmodules voorzien. In de wasplaatsen – 4 hallen! – kunnen de gebruikers de temperatuur nu ook digitaal aflezen ter controle.

Gevolg: een tevreden klant met een reinigingsinstallatie waar weinig onderhoud aan nodig is, perfect resultaat levert en ook nog eens jarenlang lang meegaat !

IMG_20171116_131404_2 IMG_20171116_131457_5 IMG_20171116_131528_0 IMG_20171116_131623_6

Naast de stationaire hogedrukinstallaties kunnen ook mobiele Kränzle warmwater hogedrukreinigers door ons in vaste opstelling geplaatst worden. Dit betekent dat het toestel in één centrale, technische ruimte geplaatst wordt van waaruit een leiding of leidingnet vertrekt naar één of meerdere aftakpunten. D.m.v. een schouw worden de uitlaatgassen naar buiten afgevoerd. De voordelen van een vaste opstelling zijn:

 • De hogedrukreiniger draait steeds in optimale omstandigheden, wat de levensduur en de staat van de machine ten goede komt
 • D.m.v. een afstandsbediening moet niet steeds naar het toestel zelf gelopen worden om deze aan en af te leggen. Bijhorende timer zorgt ervoor dat het toestel vanzelf uitgeschakeld wordt na een bepaalde tijd (zelf te kiezen)
 • D.m.v. vaste leidingen wordt een verbinding gemaakt met de wasplaats. Daar worden haspels of zwenkarmen gemonteerd om ervoor te zorgen dat er geen slangen op de grond liggen. Dit creëert een propere, veilige situatie en de slangen verslijten veel minder snel. Het is ook veel praktischer om te werken dan met lange slangen die op de grond liggen.
 • Er kan op meerdere plaatsen gewerkt worden zonder de hogedrukreiniger te moeten verplaatsen

Bij het kiezen van een reinigingsproduct moet naast de reinigende werking zeker ook rekening gehouden worden met de hogedrukreiniger. Het product mag niet agressief zijn naar de pomp toe, mag niet kristalliseren en mag geen residu nalaten. Met behulp van doseerpompen kan het percentage aan reinigingsproduct perfect gedoseerd worden.

therm 1165 geïnstalleerd lr vanhoutte1 SAM_0906 SAM_0248 SAM_0687 SAM_0905 SAM_1681 Dsc04367 LR zwenkarm op gebouw lr P1020187 bakje afstand vanhoutte2 

Benieuwd hoe wij ook uw bedrijf kunnen optimaliseren? Contacteer ons nu!


Sommige klanten willen een volledige reinigingsopstelling in een container. Het voordeel is dat deze verplaatsbaar zijn, wat handig is als het bedrijf meerdere vestigingen heeft. Bovendien staat het geheel op deze manier altijd vorstvrij en in optimale condities. Volgende elementen zijn in deze opstelling aanwezig:

 • 2 Kränzle Therm 1165-1 met schouw
 • 2 Slanghaspels
 • Voorziening voor reinigingsproducten
 • Brandstoftank
 • Afstandsbediening op laagspanning
 • Automatische vorstbeveiliging
 • Vorstwachter (om de container binnening vorstvrij te houden)
 • Externe water- en stroomaansluitingen

telle2 lr SAM_1117 SAM_1120 SAM_1119 SAM_1129 SAM_1134 SAM_1112 SAM_1097 SAM_1108

Benieuwd hoe wij ook uw bedrijf kunnen optimaliseren?

Contacteer ons nu!

Voor schoonmaakbedrijven moeten we soms bestelwagens of aanhangwagens volledig uitrusten om allerhande reinigingsopdrachten bij klanten ter plaatse te kunnen uitvoeren. Hieronder vindt u enkele voorbeelden. Uiteraard zijn nog tal van andere toebehoren of opties mogelijk, afhankelijk van uw wensen.

montage in aanghangwagen (lr)

SAMSUNG

_A132449

Therm C in aanhanger

 

SAMSUNG

hogedrukreiniger in aanhangwagen (lr)

 

Benieuwd hoe wij ook uw bedrijf kunnen optimaliseren?

Contacteer ons nu!

Sommige klanten komen voor specifieke uitdagingen te staan omdat hun te reinigen materiaal uitzonderlijke afmetingen heeft. Om een voorbeeld te geven: een mastodont van een containerkraan schoonmaken is geen sinecure. Degelijke ophangingen voor hogedruk en zeepslangen maken deze werken een stuk aangenamer en eenvoudiger.

De slangen worden aan de wagentjes op de rail vastgemaakt en volgen de gebruiker mooi mee bij diens bewegingen en dit aan beide zijden van de wasplaats. Bij het spuiten vanop een hoogtewerker is dit een noodzaak om efficiënt en snel te kunnen werken. Op die manier ligt er ook nooit overtollige slang op de grond waarover men kan struikelen of waarover gereden kan worden. Bovendien betekent dit ook dat de slang veel langer zal meegaan.

De leidingen lopen via mooi gemonteerde kabelgoten naar de stationaire hogedrukreiniger die even verderop in de technische ruimte staat. Met de afstandsbediening kan deze  aan- en uitgeschakeld worden en ook de temperatuur kan op afstand geregeld worden. Zo kan de hogedrukreiniger in optimale omstandigheden werken terwijl de gebruiksvriendelijkheid gegarandeerd blijft. Ook de schouwen die de uitlaatgassen van de branders afvoeren, worden door onze techniekers vakkundig gemonteerd. Een waterfilter filtert de onzuiverheden uit het toevoerwater zodat de pompen geen nodeloze slijtage ondergaan.

Psa lr DSC09200 DSC09203 DSC09204 Dsc09194 lr DSC09197

Benieuwd hoe we ook uw bedrijf kunnen optimaliseren?

Contacteer ons nu!

Sommige klanten vragen ons om efficiënte oplossingen voor het reinigen en desinfecteren van hun transportbanden, onder andere industriële bakkerijen zijn hiervoor vragende partij. Boven de transportbanden kunnen sproeibogen in roestvrij staal gemonteerd worden zoals op de foto hieronder.

SAM_1318

Een andere mogelijkheid is het monteren van een round cleaner boven de banden, zodat deze automatisch onder hoge druk afgespoten worden.

IMG_2270 IMG_2271

Een video hiervan vindt u onderaan.

De sproeibogen of round cleaners zijn via een buizennet verbonden met een centrale technische ruimte, waar een op maat gemaakte stationaire hogedrukinstallatie geplaatst wordt.

SAM_1330   Laeremans 136-85FS + opvoerpomp

Door middel van een controlepaneel en doseerapparaten kan perfect aangegeven worden hoeveel van welk product op welk moment verdeeld moet worden.

SAM_1376   SAM_1329

Benieuwd hoe wij ook uw bedrijf kunnen optimaliseren? Contacteer ons nu!


Bij onze klanten uit de levensmiddelenindustrie bestaat de uitdaging erin de dagelijkse reiniging efficiënter, sneller en eenvoudiger te maken. De regels voor de voedselveiligheid stellen, eerst reinigen daarna desinfecteren. Dit alleen al vereist het gebruik van twee verschillende producten. Meestal wordt hier nog een derde, zuur product aan toegevoegd om het inox weer te doen glanzen.

Onze schuimsatellieten uit roestvrij staal zijn de perfecte oplossing voor dit soort situaties waarbij verschillende producten gebruikt moeten worden. Een satelliet is een handige verdeelkraan met vijf standen:

 1. Gesloten stand
 2. Zuiver water onder hoge druk
 3. Alkalisch reinigingsproduct voor dagdagelijkse reiniging (vb. A365 of A352)
 4. Zuur reinigingsproduct dat wekelijks of maandelijks gebruikt wordt om het inox weer te laten glanzen (vb. A414)
 5. Desinfectiemiddel (vb. A346)

Door de persluchtaansluiting schuimen de reinigingsproducten mooi zodat deze langer op plafonds en muren blijven hangen, wat de goede inwerking ervan verzekerd.

Dankzij onze stationnaire hogedrukinstallatie, in dit geval met 3 pompen, kunnen tot 3 personen tegelijk werken. Een druksensor registreert hoeveel afname er gevraagd wordt en zal het respectievelijk aantal pompen laten opstarten. Als er maar 1 of 2 personen werken, worden maar 1 of 2 pompen ingeschakeld. Bovendien zorgt een stuurmodule ervoor dat het niet steeds dezelfde pomp is die als eerste opstart. Zo hebben alle pompen altijd een evenredig aantal werkuren, wat op vlak van onderhoud een stuk voordeliger en gemakkelijker is.

Tot slot zorgen de haspels in roestvrij staal voor een ordelijke en veilige werkomgeving.

DSC00822 DSC00826 DSC00830 lr DSC00831

Benieuwd hoe wij ook uw bedrijf kunnen optimaliseren?

Contacteer ons nu!

Onze hogedrukinstallaties kunnen volledig op maat en naar de wensen van de klant worden aangepast. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Onbeperkt aantal gebruikers

Eén van onze klanten heeft bijvoorbeeld 3 leidingen liggen waarop 3 installaties werken. Elk circuit biedt de mogelijkheid om 15 personen op hetzelfde moment te laten werken. Dit betekent dat zij in totaal tot 45 personen tegelijk kunnen laten spuiten. Ongeacht hoeveel gebruikers er moeten werken, wij kunnen altijd een installatie op maat leveren, met 1 of meerdere gebruikers per pomp en 1 of meerdere pompen per installatie.

Energiezuinig

Bij een opstelling met meerdere pompen registreert een druksensor hoeveel afname er gevraagd wordt en zal het respectievelijk aantal pompen laten opstarten. Dus als er maar 1 of 2 personen werken, worden maar 1 of 2 pompen ingeschakeld. Bovendien zorgt een stuurmodule ervoor dat het niet steeds dezelfde pomp is die als eerste opstart. Zo hebben alle pompen altijd een evenredig aantal werkuren, wat op vlak van onderhoud een stuk voordeliger en gemakkelijker is. Als er pompen gebruikt worden die meerdere gebruikers aandrijven, zorgt een frequentiesturing ervoor dat het toerental van de pomp aangepast wordt naargelang het vermogen dat op dat moment gevraagd wordt. Stel dat 1 pomp 4 gebruikers kan voorzien, maar dat er slechts 2 gebruikers aan het werk zijn. In dat geval zal de frequentiesturing ervoor zorgen dat ook het toerental van de pomp halveert.

Dit biedt 3 grote voordelen:

 1. kostenbesparing: een lager toerental betekent minder slijtage, wat resulteert in een langere levensduur van de pomp
 2. energiezuinig: als de pomp minder vermogen moet leveren, verbruikt ze ook minder energie
 3. geen waterslag of stroompieken doordat de pomp geleidelijk aan opstart en uitschakelt

Geoptimaliseerde beveiliging

Wij streven er steeds naar de pompen optimaal te beveiligen tegen externe factoren die de levensduur kunnen aantasten. Omdat onze installaties zeer intensief gebruikt worden, zijn deze beveiligingen geen overbodige luxe. Zo plaatsen we een opvoerpomp tussen het waterreservoir en de pompen om luchtbellen uit (warm) water te halen, sensoren waken over de druk, temperatuur, watertoevoer, motor, enz. Ga nu naar onze Hogedrukreinigers op maat!

??????????????????????????????? DSC02245 SAM_2426 P1010093 P1010501 SAM_2028 DSC00293 19-150w met schouw Mussche installatie P1000523

Benieuwd hoe wij ook uw bedrijf kunnen optimaliseren? Contacteer ons nu!

©2019 Van Damme
powered by float:left