De problemen van een trailerfabrikant

Een grote, Franse fabrikant van trailers had het volgende probleem:

Eén van de stappen in het productieproces van trailers is het ontvetten (of defosfateren) van de trailers door middel van een sterk zuur. Dit zuur moet onder hoge druk (100 bar) aangebracht worden en ook nog eens bij enorm hoge temperatuur (ca. 95°C) voor het beste resultaat.

Wat is nu de moeilijkheid ?
Om het zuur met hoge druk te kunnen aanbrengen, moet het via de pomp meegezogen worden. Maar dan wordt de pomp natuurlijk aangetast door het zuur, met een dramatische daling van de levensduur tot gevolg.

Een injector gebruiken die pas na de pomp het product meezuigt, is ook een mogelijkheid, maar normaal kan dat enkel onder lage druk (bv. 20 bar). En met lage druk is het resultaat veel minder goed…

Een serieus probleem dus.

Wij boden hen een op maat gemaakte hogedrukinstallatie aan, voorzien van een speciaal model injector. Een niet zo courant model, volledig in roestvrij staal, speciaal ontworpen om product toch onder hoge druk mee te zuigen. Tegelijk worden de pompen zo gespaard van het bijtende zuur.

Omdat ze ook heel intensief willen werken met hun hogedrukinstallatie, hebben we pompen voorzien met een grotere capaciteit dan strikt noodzakelijk. Zo kunnen ze toch de hele dag ononderbroken doorwerken zonder zorgen en zonder vroegtijdige slijtage. Opnieuw met het oog op een lange levensduur !

Een ander probleem was het bereiken van de hoge temperatuur van 95°C. Dat hebben we opgelost.  door per pomp twee verwarmingsmodules voorzien. In de wasplaatsen – 4 hallen! – kunnen de gebruikers de temperatuur nu ook digitaal aflezen ter controle.

Gevolg: een tevreden klant met een reinigingsinstallatie waar weinig onderhoud aan nodig is, perfect resultaat levert en ook nog eens jarenlang lang meegaat !

IMG_20171116_131404_2 IMG_20171116_131457_5 IMG_20171116_131528_0 IMG_20171116_131623_6

©2019 Van Damme
powered by float:left