Schuimsatellieten

Bij onze klanten uit de levensmiddelenindustrie bestaat de uitdaging erin de dagelijkse reiniging efficiënter, sneller en eenvoudiger te maken. De regels voor de voedselveiligheid stellen, eerst reinigen daarna desinfecteren. Dit alleen al vereist het gebruik van twee verschillende producten. Meestal wordt hier nog een derde, zuur product aan toegevoegd om het inox weer te doen glanzen.

Onze schuimsatellieten uit roestvrij staal zijn de perfecte oplossing voor dit soort situaties waarbij verschillende producten gebruikt moeten worden. Een satelliet is een handige verdeelkraan met vijf standen:

  1. Gesloten stand
  2. Zuiver water onder hoge druk
  3. Alkalisch reinigingsproduct voor dagdagelijkse reiniging (vb. A365 of A352)
  4. Zuur reinigingsproduct dat wekelijks of maandelijks gebruikt wordt om het inox weer te laten glanzen (vb. A414)
  5. Desinfectiemiddel (vb. A346)

Door de persluchtaansluiting schuimen de reinigingsproducten mooi zodat deze langer op plafonds en muren blijven hangen, wat de goede inwerking ervan verzekerd.

Dankzij onze stationnaire hogedrukinstallatie, in dit geval met 3 pompen, kunnen tot 3 personen tegelijk werken. Een druksensor registreert hoeveel afname er gevraagd wordt en zal het respectievelijk aantal pompen laten opstarten. Als er maar 1 of 2 personen werken, worden maar 1 of 2 pompen ingeschakeld. Bovendien zorgt een stuurmodule ervoor dat het niet steeds dezelfde pomp is die als eerste opstart. Zo hebben alle pompen altijd een evenredig aantal werkuren, wat op vlak van onderhoud een stuk voordeliger en gemakkelijker is.

Tot slot zorgen de haspels in roestvrij staal voor een ordelijke en veilige werkomgeving.

DSC00822 DSC00826 DSC00830 lr DSC00831

Benieuwd hoe wij ook uw bedrijf kunnen optimaliseren?

Contacteer ons nu!
©2019 Van Damme
powered by float:left