Tankreiniging
Ook geïnteresseerd voor een gelijkaardig project?

Contacteer ons vrijblijvend !

 

  • Heeft u regelmatig vaten en containers die gespoeld moeten worden?
  • Moet u vaak de binnenkant van laadbakken van vrachtwagens reinigen?
  • Heeft u mixers die tussen twee sessies door gespoeld en gereinigd moeten worden?

Taken als deze zijn heel arbeidsintensief en tijdrovend. Wat als dit allemaal geautomatiseerd kon worden? Wat als u dubbel zoveel containers of vrachtwagens kon reinigen in dezelfde tijd met slechts de helft of minder van de arbeiders? Ineens kunt u veel meer produceren of uw vrachtwagens kunnen dubbel zo snel weer de baan op! Zoiets voelt u direct in uw omzet!

Hoe we dit voor elkaar krijgen? Simpel, we installeren één of meerdere tankreinigingskoppen. Deze zijn via een vast buizennet verbonden met een hogedrukinstallatie. Door het ronddraaien van de koppen wordt de hogedrukstraal steeds op een andere plek gericht waardoor aan het einde van de cyclus alles proper is.

U kunt zoveel tankreinigingskoppen voorzien als nodig en met de afstandsbediening zijn deze heel eenvoudig en snel te bedienen. Alles is perfect aanpasbaar aan uw specifieke toepassing.

Interesse?

Contacteer ons vrijblijvend !

Tankreinigingskop na reiniging Knauf (lr)

 

Nog een voorbeeld :

Reiniging van trailers

Een transportfirma uit Nederland moet vaak los gestorte ladingen vervoeren. Tussen twee ladingen door moet de binnenkant van de trailer gereinigd worden om contaminatie te voorkomen. Als ze dit allemaal manueel doen, kost dit enorm veel tijd. Tijd die de vrachtwagen niet kan rijden en dus ook geen geld kan opbrengen.

De oplossing:

We hebben een hogedrukinstallatie geplaatst in de technische ruimte vlak naast de spoelhal. Deze hebben we netjes met vaste buisleiding verbonden met tankreinigingskoppen die aan het plafond naar beneden komen. Met de afstandbediening kan de operator de koppen laten zakken als de trailer op zijn plaats staat en ze weer omhoog doen als de cyclus voltooid is.

Boven de tankreinigingskoppen, aan dezelfde kabel, zijn vierkante roestvrij stalen platen bevestigd zodat de trailer mooi afgedekt wordt en de waterstralen van de reinigingskoppen in de trailer blijven.

In dit geval werden er 2 verschillende circuits voorzien: het eerste circuit drijft de 4 spoelkoppen aan die bovenop de open trailer geplaatst worden. Het tweede circuit drijft een aparte spoelkop aan die de bij laaglossers de transportband reinigt. Terwijl deze spoelkop zijn werk doet, draait de transportband langzaam rond zodat die uiteindelijk volledig schoon is.

P1020154 P1020112 P1020113 P1020167

Voordelen:

  • Alle toestellen, sturingen, doseerpompen, enz. bevinden zich in één centrale technische ruimte
  • Van daaruit vertrekken leidingen naar de spoelkoppen. Diezelfde leidingen kunnen ook gebruikt worden voor extra lansen of een wasstraat.
  • Geen slangen die over de grond slepen en zo vroegtijdig verslijten of gevaarlijke situaties veroorzaken
  • Alles meteen bij de hand en in 1 knip te bedienen d.m.v. afstandsbedieningen

 

Interesse voor een gelijkaardig project? Of toch iets helemaal anders?

Contacteer ons vrijblijvend !
©2019 Van Damme
powered by float:left