Naast de verkoop van stofzuigers zorgen wij ook voor de volledige installatie ter plaatse met toebehoren zoals slanghaspels, afstandsbediening, enz.

Voor een autocar onderneming hebben we voor de interieurreiniging van hun bussen en vrachtwagens de industriële stofzuiger op drijfkracht D/G 70 EXPORT met 5,5 kW motor geleverd en geplaatst.

De stofzuiger staat in een aparte technische ruimte. Van daaruit vertrekken vaste buisleidingen in verzinkt staal (optioneel kan dit ook in roestvrij staal voor bijvoorbeeld de voedingsindustrie) naar slanghaspels met 15m soepele zuigslang. Bij elke slanghaspel is een afstandsbediening gemonteerd met lichtverklikker en timer voor automatische afschakeling. Op deze manier kan heel snel en efficiënt gestofzuigd worden onder de beste omstandigheden en zonder de stofzuiger zelf telkens te moeten  verplaatsen.

DSC04192 DSC04191 DSC04198

Benieuwd hoe wij ook uw bedrijf kunnen optimaliseren?

Contacteer ons nu!

Vaste, centrale zuiginstallaties bestaan uit een stofzuiger en een reeks leidingen die om het even waar in het bedrijf gemonteerd kunnen worden.

Het is een uiterst flexibele oplossing: het kan gebruikt worden om productielijnen, vloeren en installaties schoon te maken tijdens of na de werkcyclus, zelfs non-stop en 24/7.

De besparing op arbeidsmiddelen en tijd die deze activiteiten vereisen, is gigantisch en onmiddellijk voelbaar. Eén enkele gebruiker kan een volledig magazijn schoonmaken zonder de hulp van anderen of andere werkmiddelen. Het vast zuigsysteem laadt toe om van verschillende aftakpunten tegelijk materiaal op te zuigen. Daardoor kunnen grote oppervlaktes efficiënt schoongemaakt worden.

Opgezogen materiaal wordt verzameld in één enkele opvangcontainer of in verschillende voor-afscheiders die ofwel binnen ofwel buiten het gebouw geplaatst kunnen worde. Dit maakt het de gebruikers makkelijker om het opgevangen matieraal te verwijderen of te recycleren.

De stofzuigers kunnen ook direct naast een productielijn opgesteld worden. Op die manier kunnen stof, schilfers en andere onzuiverheden meteen uit de productieketen gehaald worden. Dit verhoogt de kwaliteit van het product en minimaliseert de tijd dat de productie stilgelegd dient te worden. Dit spaart enorm veel tijd en dus geld uit. Veel van de stofzuigers van Delfin zijn bovendien gebouwd om onderhoudsvrij te blijven draaien, 24/24 en 7/7.

Cleaning Room  Detailtekening vaste opstelling stofzuiger Vaste opstelling trein china vaste opstelling met voorafscheider

 

Een mooi voorbeeld van hoe stofzuigers en voor-afscheiders ingezet kunnen worden, zien we bij een papierfabriek waar o.a. oud karton wordt gerecyleerd en gescheiden van papier. Bij de recyclage komt er zodanig veel stof vrij dat wanneer er 2 dagen niet gestofzuigd zou worden er een halve meter stof op de grond zou liggen. Een krachtig stofzuigsysteem met enorme filtragecapaciteit is hierbij onontbeerlijk.

We hebben bij deze klant een D/G 150 ELF geplaatst met 12,5 kW motor, gigantische filtercapaciteit (70.000 cm²) en pneumatisch/automatisch filterschudsysteem. Omdat het hier om een extreem stoffige omgeving gaat, werd ook geopteerd voor een bijkomende mobiele voor-afscheider van 600 liter die met de heftruck geledigd kan worden. De stofzuiger kan aangesloten worden op 4 verschillende leidingnetten met elk een diameter van 102. Elk van deze leidingnetten heeft verschillende aftakkingen met punten waarop een stuk slang kan worden ingeplugd. Het voordeel van zo’n vaste leidingnetten is, dat er nooit met extreem lange slangen moet worden gewerkt zodat het werk praktisch en veilig blijft.

Op de foto’s hieronder is de stofzuiger met voor-afsheider (rood) te zien, hoe deze ingeplugd kan worden op het leidingnet en hoe de leidingnetten gemonteerd zijn. De omgeving is zo stoffig dat er op de foto’s stofvlekjes te zien zijn.

DG 150 met vaste voorafscheider DG2 met mobiele voorafscheider DG300 met mobiele voorafscheider DG300 met pneumatische filter en grote mobiele voorafscheider voorafscheider aan buizennet DSCI0385 DSCI0387 lr

Benieuwd hoe wij ook uw bedrijf kunnen optimaliseren?

Contacteer ons nu!
©2019 Van Damme
powered by float:left