Stofzuigers met voor-afscheiders

 

Een mooi voorbeeld van hoe stofzuigers en voor-afscheiders ingezet kunnen worden, zien we bij een papierfabriek waar o.a. oud karton wordt gerecyleerd en gescheiden van papier. Bij de recyclage komt er zodanig veel stof vrij dat wanneer er 2 dagen niet gestofzuigd zou worden er een halve meter stof op de grond zou liggen. Een krachtig stofzuigsysteem met enorme filtragecapaciteit is hierbij onontbeerlijk.

We hebben bij deze klant een D/G 150 ELF geplaatst met 12,5 kW motor, gigantische filtercapaciteit (70.000 cm²) en pneumatisch/automatisch filterschudsysteem. Omdat het hier om een extreem stoffige omgeving gaat, werd ook geopteerd voor een bijkomende mobiele voor-afscheider van 600 liter die met de heftruck geledigd kan worden. De stofzuiger kan aangesloten worden op 4 verschillende leidingnetten met elk een diameter van 102. Elk van deze leidingnetten heeft verschillende aftakkingen met punten waarop een stuk slang kan worden ingeplugd. Het voordeel van zo’n vaste leidingnetten is, dat er nooit met extreem lange slangen moet worden gewerkt zodat het werk praktisch en veilig blijft.

Op de foto’s hieronder is de stofzuiger met voor-afsheider (rood) te zien, hoe deze ingeplugd kan worden op het leidingnet en hoe de leidingnetten gemonteerd zijn. De omgeving is zo stoffig dat er op de foto’s stofvlekjes te zien zijn.

DG 150 met vaste voorafscheider DG2 met mobiele voorafscheider DG300 met mobiele voorafscheider DG300 met pneumatische filter en grote mobiele voorafscheider voorafscheider aan buizennet DSCI0385 DSCI0387 lr

Benieuwd hoe wij ook uw bedrijf kunnen optimaliseren?

Contacteer ons nu!
©2020 Van Damme
powered by float:left