Stationaire hogedrukintallatie

Een stationaire hogedrukinstallatie is de beste reinigingsoplossing

Een stationaire hogedrukinstallatie is bedoeld voor groepsgebruik. Dit toestel heeft één centraal punt, maar er kan in meerdere ruimten op hoge druk worden gereinigd. Daarmee biedt het ongelimiteerde mogelijkheden voor intensief gebruik in alle mogelijke werkomstandigheden. Onze stationaire hogedrukinstallaties kunnen volledig op maat en naar de wensen van de klant worden aangepast. Wij hebben warmwater en koudwater modules in ons assortiment met één of meerdere aftappunten.

Een stationaire hogedrukinstallatie is energiezuinig

Een stationaire hogedrukinstallatie is energiezuinig om een aantal redenen. De druksensor registreert de afname. Naar gelang hiervan treden de pompen in werking. Dus als er maar 1 of 2 personen werken, worden maar 1 of 2 pompen ingeschakeld. Daarbij hebt u geen waterslag of stroompieken doordat de pomp geleidelijk aan opstart en uitschakelt. Zo’n professionele hogedrukinstallatie is eenvoudig in gebruik, gebruiksvriendelijk en heeft een lange levensduur. Dankzij overgedimensioneerde en de beste componenten, materialen, ventielen en pompen staat Van Damme garant voor topkwaliteit.

Het kopen van een stationaire hogedrukinstallatie is door de goede prijs/kwaliteitverhouding populair. Bij industriële bedrijven, landbouw sector en voedingsector. Deze installatie heeft diverse opbouwsystemen waardoor hij geschikt is voor diverse reinigingsproblemen. Stationaire hogedrukinstallaties kunnen ook worden toegepast voor bijvoorbeeld een autowasstraat, truckwasstraat maar ook voor speciale reinigingsklussen zoals bijvoorbeeld het automatisch reinigen van kratten of tankreiniging.

Pompen van hogedrukinstallaties beschermen tegen externe factoren

Van Damme is groot geworden door haar innovatieve oplossingen met geoptimaliseerde beveiligingssystemen. De pompen van een Kränzle stationaire hogedrukinstallatie beveiligen wij zodanig tegen externe factoren dat wij ze een lange levensduur kunnen garanderen. Zo plaatsen we een opvoerpomp tussen het waterreservoir en de pompen om luchtbellen uit (warm) water te halen en professionele sensoren waken over de druk, temperatuur, watertoevoer en motor.

In iedere stationaire hogedrukinstallatie bevindt zich een veiligheidsschakeling. Deze controlerende functie zorgt ervoor dat het systeem zichzelf uitschakelt als iets niet in orde is. De basis voor de keuze van veiligheidscomponenten in het besturingscircuit en de betrouwbaarheid daarvan is de risicobeoordeling die de veiligheid waarborgt. Niet alleen voor de machine, maar ook voor de gebruikers is dit van levensbelang.

Bij Van Damme staat veiligheid hoog in het vaandel

Veilig werken is een grondrecht van de werknemer, maar een veilige werksituatie is ook in het belang van het bedrijf. Een bedrijfsongeval is niet alleen triestig, maar kan ook nog eens handen vol geld gaan kosten. Werkplekken en werksituaties moeten zodanig in elkaar zitten, dat het gevaar op een ongeval nagenoeg nihil is. Het gebruik van veilig en goed onderhouden reinigingsapparatuur is daar een onderdeel van, want dikwijls wordt er dagelijks mee gewerkt.

Veilig werken zonder sterk fundament is gebaseerd op drijfzand. Deze kwestie staat dan ook bij Van Damme hoog in het vaandel. De machines worden uitgebreid getest, voordat ze uiteindelijk geleverd en geïnstalleerd worden. Onze ervaren technici zorgen voor een vakkundige plaatsing.

Nieuwsgierig of wij een stationaire hogedrukinstallatie ook bij u kunnen plaatsen omdat u bijvoorbeeld in een andere regio dan ons gevestigd bent? Kijk hieronder maar eens, want daar hebben wij een handig overzicht gemaakt van ons werkgebied.

 • Brussel
 • Gent
 • Brugge
 • Doornik
 • Zeeland
 • Zeeuws-Vlaanderen
 • West-Vlaanderen
 • Oost-Vlaanderen
 • Antwerpen
 • Vlaams-Brabant
 • Limburg

Wilt u eens vrijblijvend advies, neemt u dan eens contact met ons op. Wij denken graag met u mee voor een op maat gemaakte oplossing en leggen u graag de voordelen uit van een stationaire hogedrukinstallatie. Dit doen wij het liefst in een persoonlijk gesprek, zodat wij u tevens een aantal voorbeelden kunnen laten zien. Wilt u alvast een eerste indruk? Lees dan eens een review. U krijgt dan een goed beeld van wat wij voor u kunnen betekenen. Graag tot ziens.


Hulp nodig?

Contacteer ons volledig vrijblijvend met al uw vragen. Wij helpen u graag verder!

Neem vrijblijvend contact op

Of bel ons op +32 (0)56 60 30 61

©2019 Van Damme
powered by float:left