Stationaire hogedrukinstallaties op maat

Onze hogedrukinstallaties kunnen volledig op maat en naar de wensen van de klant worden aangepast. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Onbeperkt aantal gebruikers

Eén van onze klanten heeft bijvoorbeeld 3 leidingen liggen waarop 3 installaties werken. Elk circuit biedt de mogelijkheid om 15 personen op hetzelfde moment te laten werken. Dit betekent dat zij in totaal tot 45 personen tegelijk kunnen laten spuiten. Ongeacht hoeveel gebruikers er moeten werken, wij kunnen altijd een installatie op maat leveren, met 1 of meerdere gebruikers per pomp en 1 of meerdere pompen per installatie.

Energiezuinig

Bij een opstelling met meerdere pompen registreert een druksensor hoeveel afname er gevraagd wordt en zal het respectievelijk aantal pompen laten opstarten. Dus als er maar 1 of 2 personen werken, worden maar 1 of 2 pompen ingeschakeld. Bovendien zorgt een stuurmodule ervoor dat het niet steeds dezelfde pomp is die als eerste opstart. Zo hebben alle pompen altijd een evenredig aantal werkuren, wat op vlak van onderhoud een stuk voordeliger en gemakkelijker is. Als er pompen gebruikt worden die meerdere gebruikers aandrijven, zorgt een frequentiesturing ervoor dat het toerental van de pomp aangepast wordt naargelang het vermogen dat op dat moment gevraagd wordt. Stel dat 1 pomp 4 gebruikers kan voorzien, maar dat er slechts 2 gebruikers aan het werk zijn. In dat geval zal de frequentiesturing ervoor zorgen dat ook het toerental van de pomp halveert.

Dit biedt 3 grote voordelen:

  1. kostenbesparing: een lager toerental betekent minder slijtage, wat resulteert in een langere levensduur van de pomp
  2. energiezuinig: als de pomp minder vermogen moet leveren, verbruikt ze ook minder energie
  3. geen waterslag of stroompieken doordat de pomp geleidelijk aan opstart en uitschakelt

Geoptimaliseerde beveiliging

Wij streven er steeds naar de pompen optimaal te beveiligen tegen externe factoren die de levensduur kunnen aantasten. Omdat onze installaties zeer intensief gebruikt worden, zijn deze beveiligingen geen overbodige luxe. Zo plaatsen we een opvoerpomp tussen het waterreservoir en de pompen om luchtbellen uit (warm) water te halen, sensoren waken over de druk, temperatuur, watertoevoer, motor, enz. Ga nu naar onze Hogedrukreinigers op maat!

??????????????????????????????? DSC02245 SAM_2426 P1010093 P1010501 SAM_2028 DSC00293 19-150w met schouw Mussche installatie P1000523

Benieuwd hoe wij ook uw bedrijf kunnen optimaliseren? Contacteer ons nu!

©2020 Van Damme
powered by float:left