Je auto weer als nieuw in 6 stappen

De auto wassen, voor sommigen een rotwerk, voor anderen een kunstwerk. Maar wat is nu de beste aanpak om je bolide weer in oogverblindende staat te krijgen? Volg de 6 stappen hieronder en je auto ziet er weer als nieuw uit!

Stap 1: innevelen met reinigingsproduct

Een zeer geschikt product om personenwagens te reinigen, is Alfa Neutraal. Het werkt ontvettend en is zacht, zodat er geen aanslag achterblijft op bijvoorbeeld metalen sierlijsten.

Weetje: sommige mensen zien hun auto liever onder het schuim, maar de werking van het product blijft dezelfde. Waarom er dan schuimlansen bestaan? Schuim wordt vooral gebruikt voor schadelijke producten die zeker niet ingeademd mogen worden.

Tip: Om geen strepen te krijgen, vernevel je het reinigingsproduct best altijd van onder naar boven

 Stap 2: afspuiten met de hogedrukreiniger

De afstand van waarop je dit doet, hangt af van hoe hardnekkig het vuil is. Hoe dichter bij de auto, hoe krachtiger de straal. De afstand zal ook bepaald worden door de druk die je hogedrukreiniger kan geven. Hoe hoger de druk die je toestel geeft, hoe verder je van de auto kan staan voor hetzelfde resultaat en hoe vlugger de klus geklaard zal zijn.

Weetje: Veel mensen zijn bang om de lak van hun auto te beschadigen door met te hoge druk te spuiten, maar dit is een misvatting. De enige oorzaak van loskomende lak is als er reeds een beschadiging aanwezig is (vb. roestplek). De lak kan wel mat worden als je het reinigingsproduct laat opdrogen op de auto. Het beste is dus om meteen na het innevelen de auto af te spuiten.

Stap 3: inwrijven met Alfa Wax

Alfa Wax zorgt ervoor dat de auto mooi gaat glanzen en sneller opdroogt. De auto krijgt een waterafstotend laagje waardoor het water gaat parelen en er gewoon vanaf glijdt. Daarnaast voorkomt het ook dat kunststofonderdelen uitdrogen en verkleuren.

Tip: Gebruik voor het inwrijven een zachte borstel uit polyamide van goede kwaliteit, zoals de borstels uit het Rilsan gamma.

Stap 4: afspoelen met regenwater

Stadswater bevat meer kalk en laat bij het opdrogen witte aanslag na. Regenwater is dus best, ook voor je portemonnee! Kan je niet anders dan met stadswater spoelen? Doe dan zeker ook stap 6!

Stap 5: velgen reinigen

Met Weelcleaner S krijg je gemakkelijk het remstof van de velgen zodat deze er weer als nieuw uitzien. Dit licht zure reinigingsproduct tast geen lak aan en is veilig te gebruiken. Let ook nu op dat het product niet opdroogt, dus zeker niet gebruiken op warme velgen! Met het speciale velgenborsteltje van Rilsan kan je met gemak alle hoekjes en kantjes schoonwrijven. Daarna overvloedig spoelen met water.

Stap 6: afdrogen

Voor de die-hards onder ons is deze stap de kers op de taart. Voor een echt showroom-resultaat droog je je auto helemaal af met een microvezel doekje, of nog leuker: rijd je hem droog! Door de behandeling met Alfa Wax ben je in geen tijd terug.

Reacties

©2019 Van Damme
powered by float:left